OVER STAIRWAY PRODUCTIONS

MENNO SMIT – EIGENAAR In 2007 is Stairway Productions begonnen als projectstudio met geluidstechniek en live opnames van bands en artiesten in stijlen als pop, jazz, rock tot klassiek en wereldmuziek. Na de opleiding Creative Producer aan het Codarts conservatorium in Rotterdam te hebben afgrond heb ik veel bijzondere studio- en live-projecten mogen doen. Sindsdien is het bedrijf flink gegroeid van een garagebox met 30m2 naar een grote loods en leveren we de hele techniek; licht, geluid, video, podium, rigging en stroom. In de loop der jaren heb ik een groot netwerk met professionals opgebouwd die gespecialiseerd zijn in licht, of geluid, of video. Op die manier krijg je overal de beste kwaliteit. Door mijn ruime ervaring in de evenementenwereld met techniek en het plannen en technisch produceren van evenementen staan wij inmiddels bekend als een betrouwbare partner voor complexe technische producties.

Niet voor niks zetten wij regelmatig mensen in bij grote producties in de Ziggo Dome / AFAS Live / Ahoy / Lotto Arena etc. waar we organisaties ondersteunen met technische crew voor op- en afbouw. Om veilig te werken zijn we op de hoogte van de regelgeving, zijn veel van onze medewerkers VCA gecertificeerd en beschikken ze allemaal over de juiste PBM zodat het werk ook veilig wordt uitgevoerd.

Ons klantenbestand is erg divers en varieert van Festival-organisaties, Collega verhuurbedrijven, TV/Media Producenten, Overheid, Horeca, grote- en kleine bedrijven. Onze klanten komen bij ons terug doordat wij een breed aanbod hebben van met een goede prijs-kwaliteit-verhouding, enkel betrouwbare materialen gebruiken en misschien het belangrijkste; Altijd onze zaken goed op orde hebben.

ONZE MERKEN

  • AUDIO: Powersoft, Martin Audio, Allen & Heath, QSC, Pioneer, Sennheiser, Shure

  • LICHT: High End Hog 4, Infinity Intelligent Lights, Robe, Martin, JEM

  • RIGGING: Prolyte, VMB, CM Lodestar

DUURZAAMHEID

Een belangrijk thema bij ons is efficiëntie en duurzaamheid. Wij vertalen dit in de manier hoe wij onze materialen vervoeren en in de keuze van armaturen en audio systemen. Zo hebben onze Powersoft versterkers het label “GREEN AUDIO POWER”. Dit houdt in het kort in dat Powersoft versterkers ontworpen zijn met de gedachte om energie te besparen, en worden ze milieuvriendelijk geproduceerd.

Daarnaast maken wij bijna uitsluitend gebruik van LED armaturen, onze fresnell lampen gebruikt bijvoorbeeld een 80W LED bron ipv 500W halogeen, onze blinders zijn 220W LED ipv 1000W Halogeen, daarnaast hebben wij veel LED parren, movingheads en gasontladingslampen. Al deze kleine veranderingen zorgen bij een grote set tot een flinke besparing in het energiegebruik. Andere voordelen van LED zijn de lange levensduur, extra functionaliteit en minder ongewenste warmteontwikkeling. Een win-win situatie.

VACATURES & STAGE

Momenteel hebben wij 1 vacature open staan voor warehousemanager / geluidstechnicus.

Vooral in het festivalseizoen zijn we ook altijd op zoek naar freelance geluids- en lichttechnici die we aan ons bestand toe kunnen voegen. Verder zijn wij een erkend leerbedrijf en hebben we elk half jaar een stageplek voor een leerling podium- en evenemententechniek niveau 4. Stuur een mailtje via het contactformulier of bel ons voor meer informatie voor een stageplek.