presentatie stairway productions

VIDEO BIJ EVENTS

Om uw boodschap goed over te brengen is video tegenwoordig onmisbaar. Wij gebruiken verschillende soorten technieken zoals LCD schermen, LED schermen en projectie. Elke techniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn LCD displays zeer geschikt voor de meeste events doordat ze relatief compact en simpel zijn om neer te zetten en geschikt om te gebruiken met daglicht. Een nadeel is dat displays maximaal tot zo’n 100 inch gaan in diameter. Wij gebruiken zelf vaak de 65 inch Samsung QM65R, doordat deze een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Grotere displays worden vaak al snel een stuk duurder.

PROJECTIE

Een goede oplossing voor als je wat groter dan +- 85 inch wil gaan is projectie. Met een projectiescherm en een professionele projector met goede lenzen kun je zeer grote beelden krijgen voor een relatief betaalbaar bedrag. Afhankelijk van de grootte van het beeld, het omgevingslicht en welke resolutie je wil kunnen wij voor u de juiste oplossing adviseren. Een nadeel van projectie is echter dat je dit niet kunt gebruiken met zonlicht of veel daglicht. Daarnaast zit er altijd een afstand is tussen de projector en het scherm, waar je rekening mee dient te houden. Soms is het handig om dan een truss-constructie te gebruiken. Door het gebruik van doorzicht-schermen is het ook mogelijk om het beeld van achter te projecteren, als je daar de ruimte voor hebt.

Projectie beamer op truss
LED-Screen-6mm

LED SCHERMEN

Is er dan iets wat de voordelen heeft van zowel de LCD displays (te gebruiken met zonlicht) en projectie (groot beeld)? Ja, dat zijn LED schermen. Deze hebben als voordeel dat ze een hoge lichtopbrengst hebben waardoor ze met zonlicht gebruikt kunnen worden en je kunt ze vrijwel onbeperkt groot maken door ze aan elkaar te koppelen. LED schermen zijn er in verschillende resoluties, oftewel hoe veel pixels heb je per vierkante meter. Inmiddels zijn er LED schermen die bijna de zelfde resolutie hebben als een TV-scherm, echter zijn deze wel vrij prijzig. Dat is meteen ook het voornaamste verschil met bovengenoemde technieken; LED schermen zijn een stuk arbeidsintensiever om op te bouwen en aan te sturen, waardoor het over het algemeen een vrij kostbare oplossing is. Echter als het geen 4K kwaliteit hoeft te zijn, en je op een aantal meter afstand kunt staan, zijn hier ook zeker mooie en betaalbare oplossingen voor te leveren.

PROFESSIONEEL RESULTAAT

Als er geschakeld moet worden tussen 2 laptops, zorgen wij met onze switcher dat je naadloos van beeld veranderd. Tijdens de pauze zie je eventueel het logo van het bedrijf en als alles klaar is een zwarte fade-out. Kleine details die zorgen voor een professionele uitstraling. Het is voor ons ook mogelijk om als hybride evenement een combinatie te maken van een online- en offline evenement door alle audio en video ook nog in een livestream, webinar of online meeting, op internet te zetten.
Naast video verzorgen wij ook het geluid met meerdere soorten (draadloze) microfoons zoals headsets, dasspeld en zwanenhals en hebben we voor elke toepassing een geschikte geluidsinstallatie voor een optimale spraakverstaanbaarheid. Doordat wij werken met moderne technieken, is het bijvoorbeeld mogelijk om zelfs in zalen met een moeilijke akoestiek, te zorgen dat elke spreker voor iedereen goed verstaanbaar is.

Heeft u een project waar u video wilt huren? Wij adviseren u graag!

presentatie stairway productions videoschermen