LICHTTECHNIEK

Wij doen de lichttechniek bij festivals, tentoonstellingen, theatervoorstellingen, dance evenementen en alle andere evenementen waar een creatieve oplossing nodig is om iets uit te lichten. CO2, Confetti, vlammenwerpers en een lichtshow met of zonder video, wij kunnen voor u een complete productie leveren en de perfecte sfeer creëren voor een onvergetelijk event. Met onze 3D software maken wij zelf een lichtplan of kunnen we een lichtplan van een ontwerper uitvoeren. Aangestuurd door een van onze lichttechnici kan het licht en geluid zo perfect samenkomen. Wij hebben een compleet aanbod met up-to-date materialen waarmee we een professioneel resultaat kunnen garanderen.

U kunt dan denken aan stage verlichting maar ook terreinverlichting, verlichting voor de backstage, theaterspots om bijvoorbeeld kunstwerken of gebouwen uit te lichten. Overal hebben wij een oplossing voor. Zo gebruiken wij Als bewegend licht hebben wij beam- CMY spot- en wash moving heads. Daarnaast ook nog een grote voorraad aan theater-, effect-, zaal- en terreinverlichting om het plaatje compleet te maken. We maken hier voornamelijk gebruik van energie-zuinige LED verlichting of moderne 2R/5R gasontladingslampen. Met onze rigging, geluid en podium-materialen kunnen we hier een totale productie volledig in voorzien.

lichtshow-octostripmkii

BEWEGEND LICHT

Om bij elke productie een mooie show neer te zetten werken we werken met professionele armaturen van Robe, Martin, High End, Luxibel, DTS, ETC en Hog4 lichttafels van High End. Lichtplannen en tekeningen worden vooraf ontworpen met speciale software en kan eventueel zelfs vooraf worden geprogrammeerd om sneller op locatie te kunnen werken. Nog een afterparty? Ook daar hebben wij leuke discolampen voor. Voor elke situatie hebben wij dus een mooie oplossing. Naast het bewegende licht hebben wij ook een grote voorraad met (voor buiten geschikte) LED parren en floodlights, LED Blacklights, LED theaterlampen en LED Blinders. Door alles energie-efficient te houden, is het met transport en de opbouw makkelijker (minder dikke zware kabels), produceren we minder warmte (geen warme/felle lampen op de artiesten) en hoeven we minder snel een groot aggregaat in te zetten. (minder brandstof / CO2 uitstoot).

EEN GOEDE PLANNING IS HET HALVE WERK

Bij een lichtshow is niks zo belangrijk als een goede planning; Naast de technische kant vinden wij het ook belangrijk om het complete plaatje te bekijken. Zichtlijnen naar de artiest, hoogte van het podium etc. zijn belangrijke dingen om vooraf te bedenken zodat problemen kunnen worden voorkomen. Wij maken daarom gebruik van een softwarepakket wat ons helpt met deze planning en voorbereiding en kunnen zodoende elke show een professioneel resultaat garanderen. U kunt er dus van uit gaan dat wij bij elke productie een juiste en veilige constructie neerzetten, waar niks over het hoofd wordt gezien.

lichtshow-laser-fundamental-festival

DOOR DE JAREN HEEN

Sinds 2007 heeft Stairway Productions talloze projecten uitgevoerd op het gebied van verlichting. Zo mochten wij in 2015 het viaduct in Delft met de laatste trein uitlichten, voordat het viaduct gesloopt zou worden. Daarnaast werken wij al jaren samen met enkele festivals, waarbij we verlichting verzorgen op soms wel 35 plekken tegelijk. Elk jaar mogen we grote en uitdagende producties doen die we graag uitvoeren. Door de grote variatie van de opdrachten die wij hebben gedaan, hebben we overal wel een keer mee te maken gehad en komen wij niet snel voor verrassingen te staan.