GELUIDSTECHNIEK

Sinds 2007 leveren wij geluidstechniek bij o.a. festivals, grote zakelijke evenementen en theatervoorstellingen. Met onze uitgebreide ervaring adviseren wij u graag hoe u het beste resultaat krijgt. Bekende en/of veeleisende artiesten zijn bij ons geen probleem doordat onze materialen up-to-date en alom geaccepteerd zijn. Daarnaast werken onze technici dagelijks in het veld, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Gemeentes worden elk jaar strenger in hun regels voor geluidsoverlast en vragen daarom om de best mogelijk technische oplossing. Dat wil zeggen dat u in sommige gevallen, bij wat grotere evenementen, verplicht bent om een geluidsinstallatie neer te zetten met anti-geluid opstellingen waardoor de overlast zo veel mogelijk beperkt wordt. Wij kunnen deze systemen voor u ontwerpen, neerzetten en tijdens het evenement d.m.v. een meetmicrofoon op de gevel het geluid in de gaten houden zodat het geluid binnen de vergunning blijft.

Wij werken enkel met betrouwbare merken zoals de onverwoestbare Powersoft versterkers en luidsprekers van Martin Audio, een merk wat te zien is bij de grotere evenementen en festivals als Lowlands en Pinkpop. In de loop der jaren hebben wij gemerkt welke materialen wel- en niet goed werken en ons assortiment daar op aangepast en geperfectioneerd. Op die manier kunnen wij garanderen dat u een professioneel resultaat krijgt.

Met enkel wat luidsprekers ben je er niet – Een juiste opbouw en aansturing is nog belangrijker dan het materiaal. De technici waar wij mee werken zijn stuk voor stuk professionals en zeer bekwaam in wat ze doen. Graag kijken we naar uw situatie en wat daarin gewenst is, wij kunnen installaties neerzetten met bedienend personeel, of enkel de op- en afbouw verzorgen. Bij simpele installaties kunt u dan eventueel zelf met 1 knop het geluid harder en zachter zetten.

Wij denken met u mee

Geen evenement is hetzelfde. Vandaar dat wij bij Stairway Productions werken voor verschillende klanten in het hogere segment. Met name voor de zakelijke markt zoals presentaties en congres-techniek of bij een bedrijfsfeest met de office band en/of een DJ. Als u onze hulp wilt inschakelen voor een live act of zelf een klein feest wilt geven denken wij graag met u mee. Behalve presentaties en zakelijke evenementen doen wij ook veel voor festival-organisaties die wij kunnen assisteren met het opzetten met het plan voor het licht, geluid en de stroom. Wij luisteren graag naar uw specifieke wensen en behoeften n.a.v. de riders van de artiesten. Door onze ervaring bij grote evenementen kunnen wij elke situatie goed inschatten. Hierbij kijken we uiteraard ook goed naar uw beschikbare budget. Wij beschikken over een breed assortiment en een groot netwerk waarbij er altijd wel een passende oplossing te vinden is.
Voornamelijk zetten wij installaties neer met bedienend personeel. Ook kunnen wij in sommige gevallen enkel de op- en afbouw voor u verzorgen. We adviseren u hier graag in wat mogelijk en/of verstandig is. Vaak is er wel wat technische kennis vereist om een geluidsinstallatie op te bouwen en te bedienen. Wij raden daarom altijd aan om de materialen door ons te laten op- en afbouwen en eventueel bedienen. Gaat het om een simpele installatie? Dan kunnen wij de set voor u opbouwen en kunt u eventueel zelf, wanneer u dit wenst, met 1 draaiknop het geluid harder en zachter zetten.

Geluidstechniek voor een bedrijfsevenement nodig?

Organiseert u bedrijfsevenementen zoals bedrijfsfeesten of een belangrijke presentatie? Dan kunnen wij zorgen dat de spreker verstaanbaar is of dat de band perfect klinkt. Eventueel met een video regie met een lijntje naar de NOS. Heeft u na de presentatie een borrel waar ook wat achtergrondmuziek of een DJ set bij nodig is? Geen probleem. Of de geluidstechniek nu de sfeer op een feestje moet versterken, of de spreker beter tot haar recht moet laten komen; bij ons zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook wanneer u het bedrijfsevenement organiseert in een ruimte waar de akoestiek wat slechter is, weten wij een passende oplossing te bieden door onze slimme systemen.

Festivals en live muziek

Bij een festival komt het vaak voor dat het geluid niet optimaal is. Dit komt doordat er vaak te makkelijk wordt gedacht over het geluid. Wij maken op basis van de locatie en de vergunning een geluidsontwerp, wat er voor zorgt dat het publiek optimaal kan genieten en dat tegelijk het geluid binnen de vergunning blijft, zodat u later geen boetes voor geluidsoverlast ontvangt. Elk jaar leveren wij de techniek voor een aantal festivals met bezoekers van 500 tot 5000 man. Wij beschikken over de juiste apparatuur en vakmensen om er voor te zorgen dat zowel de bezoeker als de buren niks te klagen hebben. Behalve goed geluid kunnen wij ook lichtshows voor u verzorgen.

Neem contact op!

Wilt u meer informatie over onze diensten? Wij staan graag voor u klaar met onze vakmensen en professionele apparatuur. U kunt ons altijd benaderen, bijvoorbeeld voor een persoonlijk gesprek, voor vragen of wanneer u opmerkingen heeft. U kunt direct
contact opnemen door ons te bellen op ons telefoonnummer 015 – 785 16 41. U kunt ons ook mailen via het contactformulier. Wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug met een reactie.

Metrao DB meetsysteem

Professionele geluidsmeting

Om aan de strenge regels m.b.t. geluidsoverlast te kunnen voldoen, werken wij met een Event Acoustics Metrao meetsysteem. Dit apparaat zorgt voor een professionele geluidsmeting waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het geluid dat uit de luidsprekers komt, en het omgevingsgeluid van bijv. het publiek. Dit systeem is ontwikkeld voor evenementen, en heeft daardoor een aantal handige features die het voor elke geluidsman of DJ duidelijk maakt wat het geluidsniveau is. Door dit meetsysteem te gebruiken kunnen we het geluidsniveau goed in de gaten houden en voorkom je een overschrijding van de limiet in de vergunning.